Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο έσπασε στο τελευταίο τρίμηνο η Apple

RTR4AH26-660x440

Με τα καθαρά κέρδη της εταιρείας να φτάνουν τα 8,5 δισ. δολάρια, οι προβλέψεις για το κλείσιμο του έτους καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο.

Εντυπωσιακά κέρδη και πωλήσεις ανακοίνωσε η Apple μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2014.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα $42.1 δισ και τα κέρδη ήταν $8.5 δισ. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τα έοσδα ήταν $37.5 δισ. και τα κέρδη $7.5 δισ.

«Το Back-to-School έδωσε επιπλέον πωλήσεις στα Mac», είπε ο Τιμ Κουκ. Οι πωλήσεις των Mac έφτασαν τις 5,5 εκατομμύρια μονάδες το τελευταίο τρίμηνο, παρότι η παγκόσμια αγορά desktop συνέχισε να συρρικνώνεται. Ο Κουκ σημείωσε ότι τα Macs έπιασαν το υψηλότερο τριμηνιαίο μερίδιο αγοράς τους από το 1995.

Επιπλέον ο CEO της Apple επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει συνάψει συμβάσεις με τις τράπεζες για να κερδίσουν ένα μικρό ποσοστό από κάθε συναλλαγή μέσω του Apple Pay, αλλά τόνισε ότι βλέπει το Apple Pay ως ένα απίστευτο χαρακτηριστικό και όχι ως επιχείρηση. «Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε με το Apple Pay ήταν να υπάρχει μια απίστευτη εμπειρία χρήστη. Θέλαμε επίσης να επικεντρωθούμε στην ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύουμε ότι θα πουλήσει περισσότερες συσκευές, γιατί είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό».

Η ζήτηση για το iPhone 6 έχει κατά πολύ υπερβεί την προσφορά με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, Λούκα Μάεστρι, να παραδέχτηκε πως η Apple αντιμετωπίζει περιορισμούς στην προσφορά για το iPhone 6 Plus. Ο Τιμ Κουκ από την πλευρά του αποκάλυψε πως η Apple πουλάει ό, τι κατασκευάζει. «Είναι ασαφές, κοιτάζοντας τα δεδομένα, πως  η προσφορά θα καλύψει τη διαφορά με τη ζήτηση», δήλωσε ο Κουκ, όταν ρωτήθηκε για την συμφόρηση στην παραγωγή του iPhone. «Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί πότε θα καλυφθεί η ζήτηση, χωρίς πρώτα να βρεθεί η ισορροπία. Δεν είμαστε κοντά. Δεν είμαστε στον ίδιο πλανήτη».

Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία πούλησε το τελευταίο τρίμηνο 39,27 εκατομμύρια smartphones, έναντι 33,79 εκατ. πέρσι.

Ο Λούκα Μαέστρι έθεσε και τις προσδοκίες για τα έσοδα του επόμενου τριμήνου, μιλώντας για ένα νούμερο-ρεκόρ όλων των εποχών που αγγίζει τα $63,5 δισ. δηλαδή περισσότερα από τα αποτελέσματα ολόκληρου του 2010.

 

Πηγή

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *