Αποτοξίνωση με απλό βούρτσισμα

Αποτοξίνωση με απλό βούρτσισμα

Το βούρτσισμα σε στεγνό δέρμα μας ωφελεί περισσότερο από ό,τι περιμέναμε

 

.boutsisma

Γυναικεία ρούχα

Πολλοί από εσάς θα αναρωτηθείτε: Γιατί πρέπει να κάνω ΚΑΙ αυτό τα πρωινά;
Οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν πως ναι, εκείνα τα μερικά λεπτά που μπορεί να χάσουμε από τον πρωινό μας ύπνο θα τα κερδίσουμε σε ευεξία – και σε πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα. Κάτι θα ήξεραν οι αρχαίοι Έλληνες και Ιάπωνες, που για αυτούς, το dry brushing (το βούρτσισμα σε στεγνό δέρμα) είχε γίνει καθημερινή τελετουργία.
Για να πειστείτε λίγο περισσότερο, ψάξαμε και βρήκαμε τα πολλαπλά οφέλη του dry brushing:
1. Ναι μάλιστα, όπως όλες ξέρουμε, αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος σημαίνει μείωση της κυτταρίτιδας (που ουσιαστικά πρόκειται για συσσώρευση τοξικών ουσιών στα λιπώδη κύτταρα). Οπότε, αντί να στραφείτε προς πιο δραστικές μεθόδους αντιμετώπισή της, όπως η λιποαναρρόφηση, γιατί δεν βουρτσίζετε το δέρμα σας στις προβληματικές περιοχές κάθε πρωί, για να εξοντώσετε τις ανεπιθύμητες τοξίνες;
2. Το βούρτσισμα σε στεγνό δέρμα βοηθάει στην αποβολή των νεκρών δερματικών κυττάρων (και τη δημιουργία νέων κυττάρων) για την πιο λεία και λαμπερή όψη του δέρματος. Μπορεί επίσης να βοηθήσει και με εκείνες τις ενοχλητικές τρίχες που φυτρώνουν εσωτερικά στο δέρμα.
3. Βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, ενώ αποτελεί και μία αποτελεσματική μέθοδο λεμφικού μασάζ για την αποβολή των τοξινών. Η αποβολή των περιττών τοξινών συνεπάγεται και καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού και του οργανισμού ως σύνολο.
4. Το dry brushing αναζωογονεί το νευρικό σύστημα, διεγείροντας τις δερματικές, νευρικές απολήξεις – έτσι κι αλλιώς, η αίσθηση της βούρτσας πάνω σε στεγνό δέρμα είναι πολύ χαλαρωτική.
5. Βοηθά στην ίση κατανομή του σωματικού λίπους αλλά και την εξυγίανση των φραγμένων πόρων(bye bye ακμή).
 
Η μέθοδος του dry brushing είναι απλή:
1. Το βούρτσισμα του δέρματος πρέπει να γίνεται σε στεγνό δέρμα και πάντα προς την κατεύθυνση της καρδιάς. Αρχίστε να βουρτσίζετε απαλά και αυξήστε την πίεση όταν το συνηθίσετε.
2. Ξεκινήστε από τα πέλματα των ποδιών και προχωρήστε προς τον αστράγαλο και το γόνατο με μεγάλες κινήσεις . Συνεχίστε στο μηρό.
3. Στους γλουτούς κάντε σταθερές κυκλικές κινήσεις προς τα έξω. Συνεχίστε με κινήσεις από το κάτω μέρος προς τη μέση της πλάτης.
4. Βουρτσίστε στη συνέχεια από τα ακροδάχτυλα, προς τα χέρια και το στήθος.

5. Βουρτσίστε και το πάνω μέρος του χεριού από τα δάχτυλα μέχρι τον ώμο, και από το κάτω μέρος μέχρι τις μασχάλες.

6. Οι γυναίκες να αποφεύγουν τις έντονες κινήσεις στην περιοχή του στήθους. Τελειώστε με κυκλικές κινήσεις στην κοιλιά.

7. Τέλος, μία ελαφριά ενυδατική κρέμα θα βοηθήσει να επανέλθει το δέρμα – ιδανικά απλώστε λάδι καρύδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *